‘Mediation kan goed ingezet worden om de rust weer terug te brengen in de familie. Het is ook een manier om te voorkomen dat kleine meningsverschillen uitmonden in grotere problemen. Voorkomen van familieconflicten is beter dan genezen.’

Mediation familierelaties

Ruzie binnen de familie of een kwestie over een erfenis of problemen binnen het familiebedrijf?

Vaak blijven familieconflicten binnenshuis en zijn ze voor de buitenwereld niet zichtbaar. Je kunt of wilt er met niemand over praten. Ze kunnen soms hoog oplopen en veroorzaken veel verdriet en verstoren de onderlinge relaties ernstig. Dergelijke conflicten hebben bijzonder veel impact, omdat ze het ‘normale’ familieleven flink belemmeren. Zelfs in de meest hechte families kunnen de spanningen ineens hoog oplopen. En dan?

Mediation kan goed ingezet worden om de rust weer terug te brengen in de familie. Het is ook een manier om te voorkomen dat kleine meningsverschillen uitmonden in grotere problemen. Voorkomen van familieconflicten is beter dan genezen. Door middel van mediation kunnen vastgelopen relaties in een familie weer rechtgetrokken worden en kunnen familieleden weer op een goede manier met elkaar communiceren.

Zo ontstaat er weer ruimte met het oog op de toekomst!